İşte Toplu Görüşme Taleplerimiz

 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak 2010 toplu görüşmelerine katılacak olan sendikamızın toplu görüşme taleplerini, Genel Başkanımız Mahmut Kaçar açıkladı.

 

15 Ağustos 2010 Pazar günü başlayacak toplu görüşmeler öncesinde konfederasyonumuz Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, konuşmasında öncelikle sendikamızın tüm sendikalar içerisinde en çok büyüyen sendika olma özelliğinin devam ettirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, yetki sürecinde emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Kaçar, sendikamızın 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına toplu görüşme masasına oturacağını vurguladı.

 

Genel Başkan, konuşmasında sözleşmeli personel uygulamasını bir kez daha eleştirerek, sendikamız tarafından geçen yıl toplu görüşmelerde gündeme getirilen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi talebini yineledi. Kamuda 230 bin sözleşmeli personelin olduğunu ve bunun da yarısının Sağlık Bakanlığında istihdam edildiğini ifade eden Kaçar, hükümete seslenerek “Sağlık Bakanlığında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışan, 4924 sayılı Kanuna tabi olan personel ile vekil ebe/hemşire olarak görev yapan personelin kadroya geçişi gerçekleşinceye kadar kadrolu personel ile eşit haklara sahip (tayin hakkı, aile, çocuk ve giyim yardımı, intibak hakkı) ve sözleşmeli personeli tek çatı altında toplayacak yasal düzenlemenin yapılması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Kaçar, Sağlık Bakanlığında ve üniversite hastanelerinde çalışan hekim dışı personele 375 sayılı KHK kapsamında verilen ek ödeme tutarı kadar net ücret maaşlarla birlikte genel bütçeden garanti gelir olarak verilerek kalan tutar performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi kapsamında değerlendirilmesi talebini de yineledi. Genel Başkan, geçen yıl toplu görüşmelerde mutabakata alınan konu ile ilgili hükümeti attığı imzaya sahip çıkmaya davet etti. Mahmut Kaçar, tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranlarının yüzde 200’e, riskli birimlerde çalışanlar için de yüzde 250’ye çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.   

 

Çocuk bakımında ilk altı ayın önemine de değinen Genel Başkan, doğum sonrası ücretli iznin bitiminden sonra, doğum yapan anneye yarım maaş tutarında ücretli izin verilerek ilk 6 ay çocuğunun yanında olmasının sağlanmasını istedi.

 

Radyoloji çalışanlarının Tam Gün Yasası ile haftalık çalışma sürelerinin 35 saate çıkarılmasını da eleştiren Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’de radyoloji çalışanlarının çalışma koşulları Avrupa standartlarının çok altındadır. Bu nedenle radyoloji, radyom ve elektrikle tedavi birimlerinde denetimlerin yapılması ve bu birimlerde çalışan, kimyasal veya radyoaktif ışınlara maruz kalan personelin çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gerekmektedir.”

 

Toplu Görüşme Taleplerimize Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

 

 

  • PAYLAŞ :