Memiş: Teşkilat Yasası, Çalışanlar Dikkate Alınarak Hazırlanmalı
17 Ağustos 2017, Perşembe

Revizyonu yapılacak olan Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası ile ilgili raporumuzu Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’dan sonra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e de sunduk.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek’le birlikte Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ü ziyaret etti. Ziyarette revizyonu yapılacak olan Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası ile ilgili Sağlık-Sen tarafından hazırlanan raporu Müsteşar Gümüş’e sunan Genel Başkanımız Metin Memiş, yeni teşkilat yasasında çalışanların öncelenmesi gerektiğini belirtti. Bu şekilde hem çalışanların hem de sağlık hizmeti alanların sorunlarının en aza indirgeneceğini belirten Memiş hazırladıkları raporda var olan sorunlara ve çözüm önerilerine yer verdiklerini söyledi.

Devam eden toplu sözleşme sürecinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ten destek isteyen Genel Başkanımız Metin Memiş, toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları için mücadele verdiklerini belirterek Sağlık Bakanlığı’nın da bu süreçte çalışanların yanında yer almasının olumlu etkisi olabileceğini ifade etti.

İDARİ İZİN GÜNLERİNDE NÖBET TUTAN ÇALIŞANLAR MAĞDURİYET YAŞAMAMALI

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılması dolayısıyla idari izinli sayılan günlerde nöbet tutacak çalışanların mağduriyet yaşayacağını belirten Genel Başkanımız Metin Memiş, Müsteşar Gümüş’ten bu mağduriyetin önüne geçilmesi için idari izin günlerinde nöbette olan çalışanlara daha sonra izin kullandırılması veya nöbet ücreti ödenmesi gerektiğini belirtti. İdari izinli sayılan günlerde nöbette olan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmesi ile ilgili tekliflerinin toplu sözleşmede yer aldığını belirten Memiş, süreç sonlandırılana kadar çalışanlara izin kullandırılmasının en azından mağduriyetleri bir nebze de olsa giderebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ise yeni teşkilat yasasını, sağlık çalışanların beklentilerini dikkate alarak şekillendirdiklerini belirterek Sağlık-Sen tarafından hazırlanan raporu dikkatle inceleyeceklerini ifade etti. İdari izin günlerinde nöbette olan sağlık çalışanlarına daha sonra izin kullandırılması ile ilgili çalışma yapacaklarını belirten Gümüş, çalışanların mağdur olmamalarının kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

PAYLAŞ :