Evet Demek İçin Çok Sebebimiz Var
18 Şubat 2017, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, referandumda ‘evet’ demek için çok sebebimiz olduğunu, bu sebeplerimizi ve referandumun içeriğini herkese tek tek anlatmamız gerektiğini söyledi. 
Genel Başkanımız Memiş, Ankara 1 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı. Buradaki konuşmasında referandum süreci ve sendikal konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmaları ile 81 ilde sahaya ineceğimizi hatırlattı. 

Konuşmasında, Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde dün gerçekleştirilen terör eylemini lanetleyerek başlayan Memiş, “Türkiye’nin kendisine gelmesi, büyümesi ve hedeflerine ulaşması için atacağı her kritik adımda terör belasını başımıza sarıyorlar. Viranşehir’de meydana gelen patlamada, Şanlıurfa Şube Başkanımızın da yeğeni olan 10 yaşındaki Ahmet Oktay Günak yavrumuz da şehit oldu. Saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz birlik ve beraberliği sayesinde terör belasını da yenecektir” dedi. 

SENDİKAL DURUŞUMUZU, KAZANIMLARLA SÜRDÜRÜYORUZ

Memur-Sen’in, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduğunu söyleyen Memiş, il buluşmalarında “1 Milyon 111 Bin üye hedefi” referandumda “evet” tercihiyle kamu görevlilerinin ve milletimizin huzuruna çıkacağımızı ifade etti. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve dünya mağdurları adına her zaman sorumluluk aldığımızı hatırlatan Memiş, referandum sürecinde de aynı duyguyla hareket edeceğimizi ifade etti. 

15 Temmuz darbesine karşı verilen destansı mücadelenin referandum sürecinde de gerçekleşeceğini söyleyen Memiş, “15 Temmuz’da darbeye karşı çıktık. Canımızı ortaya koyduk. Darbenin hedefindeki ülkemizi ve irademizi sahiplendik, kime hizmet ettiği belli olmayan teröristlerin bunu gasp etmesine izin vermedik. 15 Temmuz’da sahip çıktığımız ve teslim etmediğimiz irademizin kalıcı olması için, birilerinin tekrar darbeyi akıllarının ucundan dahi geçirememesi için referandumda milletimizle birlikte ‘evet’ diyeceğiz, ‘evet’ için çalışacağız.” Şeklinde konuştu. 

Anayasa değişikliği paketi incelendiğinde karşı çıkılacak bir madde olmadığının görüleceğini söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Bizim ‘evet’ demek için çok sebebimiz var, ancak ‘hayır’cıların hiçbir gerekçeleri yok. Kişisel hırs ve menfaatlerinin peşindeler. Ülkemizin hayrına olacak değişikliğe, kendi çıkarları için ‘hayır’ diyorlar. Ancak milletimiz her zaman olduğu gibi arifliğini gösterecek, kendisine yakışanı yapacaktır.” dedi. Konuşmasında, milleti karşısına alanın hiçbir zaman abad olmadığını belirten Memiş, umudunu terör örgütlerinin propagandalarına bağlayanların bir kez daha hüsrana uğrayacağını kaydetti. 

Hem Anayasa değişikliğine ilişkin gerçekleri hem de tercihimize ilişkin gerekçeleri, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmalarında her yönüyle ortaya koymak için çalışacağımızı söyleyen Memiş, Türkiye’nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduğumuzu, bunun sebebinin ise, milletle aynı pencereden bakmamız ve aynı şeyi görmemiz olduğunu ifade etti. 

‘Biz, milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız’ diyen Memiş, “Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine ‘evet’ diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine ‘evet’ diyeceğiz” dedi. 

Referandum paketinde yer alan maddelerin hiçbirine itirazımızın olmadığını, ancak pakatte olmasını istediğimiz hususların varlığına dikkat çeken Memiş, “Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmüyoruz. Kamu görevlilerine yönelik; siyaset yasağının kaldırılmasına ve grev hakkının anayasal teminat altına alınmasına dair hükümlerin pakette olması gerekirdi.” Dedi. 

SENDİKAL ANLAYIŞIMIZ DA ÇÖZÜM ODAKLI
Ülke sorunlarına yönelik yaptığımız çözüm odaklı çalışmaların, sendikal anlamda da ilkemiz olduğunu söyleyen Memiş, “Özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, genelde ise bütün kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü, hak ve menfaatlerinin elde edilmesi konusunda çözüm odaklı çalışıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine, tespit ediyor, çözüm önerisini sunuyor, hayata geçmesi için çalışıyoruz. Konuşmak yerine, hizmet ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Yıllardır kimsenin dile getiremediği sorunların çözümüne yönelik adımların atılmasını sağladığımızı söyleyen Memiş, yıpranma payının da bunlardan biri olduğunu söyledi. Yıpranma payının önce sözünü alıp, sonra Toplu Sözleşme Mutabakat Metni’ne aldırdığımızı söyleyen Memiş, bütün sağlık çalışanları yıpranma payı elde edene kadara mücadelemizin süreceğini ifade etti. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek kalıcı ve caydırıcı düzenlemeler yapılması konularının da takipçisi olduğumuzu kaydeden Memiş, bütün sözleşmelilerin kadroya alınmasının da öncelikli taleplerimiz olduğunu belirtti. İş yükünün azaltılması için yeni istihdamlar yapılması talebimizi her platformda dile getirdiğimizi de söyleyen Memiş, bu yıl yapılacak toplu sözleşmelerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek sonuçlar almak için çalışacağımızı kaydetti.

Ankara 1 No’lu Şubemizin Divan Kurulu’na Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı, Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da katıldı. 

İl Divan Toplantısı’nda Ahmet Gündoğdu, Ali Yalçın ve Şube Başkanımız Şenol Şahin de birer konuşma yaptı.              

         

PAYLAŞ :