İrademizin Kalıcı Olması ve İstikrar İçin EVET Diyeceğiz
17 Şubat 2017, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz’da darbeye karşı destan yazan milletimizin, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozduğunu söyledi. 15 Temmuz ruhunun, egemenliği ve iradesine sahip çıkmak için tekrar meydanlara ineceğini söyleyen Memiş, “FETÖ darbesine canını ortaya koyarak karşı çıkan milletimiz, iradesinin kalıcı hakimiyeti için tekrar meydanlara çıkacak” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Memiş, Konya Şubemizin Alanya’da düzenlediği Teşkilat Eğitim Programı’na katıldı. Burada konuşan Memiş, sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi, ülke ve dünya gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz’da darbeye karşı destansı bir direniş sergilendiğini söyleyen Memiş, “Şahsım başta olmak üzere bütün genel merkez yönetim kurulu üyelerimiz, şube yönetimlerimiz ve teşkilatımız meydanlara indik. Tankın önüne geçtik. Millet iradesini gasp etmek isteyen teröristlere canımızı ortaya koyarak karşı koyduk. Nöbetlerimizi tuttuk. Bu demokrasi mücadelesinden teşkilatımız, Memur-Sen ailemiz alnının akıyla çıktı. Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk. Bize bunu yaptıran kadim medeniyet değerlerimizdir. Bizden önce bu davanın öncülüğünü yapmış, temellerini atmış büyüklerimizin bıraktıkları mirastır. 28 Şubat’a karşı koyan, muhtıralara karşı çıkan, ortak aklın sesi olarak, ‘darbelere de darbecilere dur’ diyen bu büyük camia, bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

İSTİKRARSIZ YÖNETİMLER, ZARAR VERİYOR

Siyasi istikrarsızların ülke yönetimini de etkilediğini, ekonomiyi bozduğunu, terör ve kaos ortamına zemin hazırladığını söyleyen Memiş, darbelerin de bu zeminleri kullanarak millet iradesini gasp ettiğini belirtti. Anayasa değişikliği ile, millet iradesinin kalıcı olmasının sağlanacağını söyleyen Memiş, “Siyasi istikrar ülke yönetimine yansıyacak, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacak, birlik ve beraberliğimizin çimentosu olacaktır. Güçler ayrılığının yol açtığı belirsizlik ortamı giderilecek, sorumluluk, halkın karşısına çıkacak ve hesap verecek yürütmeye verilecektir. Bürokrasinin egemenliği sona erecek, halk doğrudan seçtikleri eliyle yönetilecektir” dedi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, referandumda ‘evet’ yönünde oy kullanacağımızı ve bunun mücadelesini vereceğimizi belirten Memiş, “Mayıs ayında Memur-Sen’e üye kamu görevlisi sayısının, En az 1 Milyon 111 bin 111 olması için, illerimize ‘Memur-Sen’e Davet’ ziyaretleri düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN, HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA OLDU

Memur-Sen’in Türkiye’nin her kritik döneminde milletimizle ortak değerlerde buluştuğunu söyleyen Memiş, “Bunun arkasında Memur-Sen’in,

milletle aynı pencereden bakması, milletle aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var.  Biz, milletin gördüğünden başka bir şeyi görmeyiz,  milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir” dedi.

KARŞI ÇIKTIĞIMIZ MADDE YOK, EKSİK VAR

Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmediğimizi de ifade eden Memiş, bununla birlikte eksik bulduğumuz konuların da varlığına dikkat çekti. Bunlardan birisinin kamu görevlilerine getirilen siyaset yasağı olduğunu söyleyen Genel Başkanımız, referandum sürecinde her görüşe saygı duyarak, haklı gerekçelerimizi herkese anlatmamız gerektiğini ifade etti.

ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Sağlık-Sen başta olmak üzere kamu görevlilerinin Memur-Sen’e bağlı sendikaları tercih etmesinin, çözüm odaklı, kazanım odaklı sendikacılık anlayışından geldiğini belirten Memiş, “Biz sorunları tespit ediyor, çözüm önerileri sunuyor, bu önerilerimiz hayata geçene kadar mücadele ediyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine sorunları çözüyoruz. Dile getirilemeyen konuları dile getiriyor, çözümünü sağlıyoruz. Kimsenin ağzına almadığı yıpranma payının sözünü aldık, yasal düzenleme aşamasına gelmesini sağladık. Kamu bürokrasisi yavaş işliyor. Ancak, biz peşini bırakmayacak ve bütün sağlık çalışanları yıpranma payı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek kalıcı ve caydırıcı düzenlemeler yapılması konularının da takipçisi olduğumuzu kaydeden Memiş, bütün sözleşmelilerin kadroya alınmasının da öncelikli taleplerimiz olduğunu belirtti. İş yükünün azaltılması için yeni istihdamlar yapılması talebimizi her platformda dile getirdiğimizi de söyleyen Memiş, bu yıl yapılacak toplu sözleşmelerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek sonuçlar almak için çalışacağımızı kaydetti.

Konya Şubemizin Teşkilat Eğitim Programına, Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek de katıldı.

PAYLAŞ :