Nijer Başbakanı Rafini: FETÖ Nijer’de Tarih Oldu
25 Ocak 2017, Çarşamba

Nijer Başbakanı Brigi Rafini, sendikal görüşmeler ve işbirliği çerçevesinde Nijer’de bulunan Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’u kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Rafini, 15 Temmuz’a kadar ülkesinde faaliyet gösteren FETÖ’nün artık tarih olduğunu, bundan sonraki ilişkilerinin Türk hükümeti ve referansı olan sivil toplum örgütleri ile süreceğini söyledi. Memur-Sen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Rafini, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki ülke sendikalarına yönelik Memur-Sen’in yaptığı çalışmayı takdir ettiğini de belirten Başbakan Rafini, işbirliğini artıracak karşılıklı ziyaretlerin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Rafini, iki ülkenin arasında binlerce kilometre olmasına karşın, Memur-Sen heyetinin Nijer’de kendisini evinde gibi hissetmesini istedi. Başbakan Rafini, Nijer’in, darbeler ve terör örgütleriyle mücadele etmiş bir ülke olarak Türk hükümetinin yanında ve destekçisi olduğunu,  söyleyen Rafini, FETÖ ve benzer örgütlere ülkelerinde yer olmadığını ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş de konuşmasında, bilgi ve tecrübe paylaşımına önem verdiklerini, İslam dünyasındaki sendikalarla işbirliği ve tecrübe paylaşımında bulunmanın medeniyet borcumuz olduğunu ifade etti.

ÜÇ ÜLKEDE, BAŞBAKAN, ÇOK SAYIDA BAKAN VE SENDİKA İLE GÖRÜŞMELERDE BULUNULDU

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Nijer, Burkina Faso ve Mali’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde başbakan, bakan ile sendika ve konfederasyonlarla görüşmeler gerçekleştiren Memur-Sen heyeti, Nijer’de FETÖ’ye aitken Maarif Vakfı’na devredilen okulu da ziyaret etti.

Türkiye’nin dünya Müslümanlarının en büyük hamisi ve sesi konumunda olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen’in de sendikal anlamda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu, bu tecrübeden faydalanmak isteyen ülkelere yardım etmenin aynı zamanda bir medeniyet borcu olduğunu ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Nijer, Burkina Faso ve Mali’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. 58 ülkeden 116 konfederasyon temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen “İslam Dünyasında Sendikacılık” sempozyumuna katılan ülkeleri ziyaret kapsamında iade-i ziyaret şeklinde gerçekleşen ziyaretlerde, ilgili bakan, sendika üst örgütleri ve sendikalarla görüşmeler yapıldı.

İLK ZİYARET NİJER’E

Nijer Başbakan'ı Brigi Rafini, Çalışma Bakanı Sadissou Yahouza, TİKA Maarif VAKFI ve Türk Büyükelçiliği ziyaretimiz 

Memiş ve Tonbul ilk olarak Nijer’e gitti. Nijer ziyaretinde, Çalışma Bakanı Sadissou Yahouza'yı ziyaret eden Memur-Sen heyeti, iki ülke arasındaki ilişkiler ve sendikal çalışmalar konusunda görüş alış verişinde bulundu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Yahouza, bu tür ziyaret ve işbirliklerinin sürmesi, Türkiye ve Memur-Sen’in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti. Memur-Sen Genel Başkan Vekili Memiş ise konuşmasında, bilgi ve tecrübe paylaşımı için bu ziyaretlerin yapıldığını, karşılıklı işbirliğini artırmak istediklerini ifade etti.

Memur-Sen heyetinin, Nijer CDTN Konfederasyonu Başkanı İdrissa Cibrilla, USTN Konfederasyonu Başkanı Manou Bague ve heyetiyle yaptığı görüşmede ise, iki ülke arasındaki sendikal ilişkileri ele aldı. İşbirliğinin artırılması ve sürmesi konusunda atılacak adımların ele alındığı görüşmede, ilişkilerin gelişmesi için karşılıklı ziyaretlerin önemine değinildi.

Memur-Sen heyeti daha sonra, daha önce FETÖ’ye ait olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Maarif Vakfı’na devredilen okulu da ziyaret etti. Memur-Sen heyeti, ülke düşmanlarının yetiştiği bu okullarda, iki ülke ilişkilerine önem veren bir neslin yetişecek olmasından duydukları memnuniyeti belirterek, okulun idarecilerine de teşekkür etti.

BURKİNA FASO’DA FAYDALI GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nijer'in başkenti Niamey'deki üç günlük ziyaretlerin sonunda, Burkina Faso’ya geçen Memur-Sen heyeti, burada da bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu. Burkina Faso’da sağlık merkezi ziyaret eden Memur-Sen heyet, Burkina Faso Memuriyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Clement Savadogo ile görüştü.

Burkina Faso'da ONLS Konfederasyonu Genel Başkanı Paul Kabore, CNTB Konfederasyonu Genel Başkanı Agust Blaise, CSB Konfederasyonu Genel Başkanı Oliver Guy ve yönetimleriyle de bir araya gelen Metin Memiş ve Hacı Bayram Tonbul, ülkelerdeki sendikal durumu ve sendikal ilişkileri görüştü.

MALİ’DE ÜST DÜZEY ZİYARETLERDE BULUNULDU

Son olarak Mali’de ziyaretlerde bulunan Memur-Sen heyeti, burada da verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Mali Memuriyet, Kurumlararası İlişkiler ve Çalışma Bakanı Arakatalla Diarra’yı ziyaret eden Memiş ve Tonbul, Mali Ekonomik Konsey Başkanı Dr.Boulkassoum Haidara’yı da UNTM Konfederasyonu ile birlikte ziyaret etti.

Mali CSTM Konfederasyonu Genel Başkanı Hamamdoun Amion Gyindo ve yönetimi ile bir araya gelen Memur-Sen heyeti, UNTM Konfederasyonu Genel Başkanı Yacouba Katile ve yönetimi ile bir araya geldi.

MEMİŞ: TECRÜBE VE BİLGİ PAYLAŞIMI, MEDENİYET BORCUMUZ

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çok verimli ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Türkiye’nin dünya Müslümanlarının en büyük hamisi ve sesi konumunda olduğunu söyleyen Memiş, “Dünya Müslümanlarının gözü Türkiye’de. İstanbul’da bir sempozyum yapmış, bilgi ve tecrübe paylaşımının kapısını aralamıştık. Bu ziyaretlerle bunun somut adımlarını atıyoruz” şeklinde konuştu. Memur-Sen’in sendikal anlamda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Memiş, bu tecrübeden faydalanmak isteyen ülkelere yardım etmenin aynı zamanda bir medeniyet borcu olduğunu ifade etti.

 

 

PAYLAŞ :