Rusya Büyükelçisi’ne Yapılan Suikastı Kınıyor ve Lanetliyoruz
19 Aralık 2016, Pazartesi

15 Temmuz darbe girişimiyle başaramadıklarını, terör saldırılarıyla elde etmeye çalışan dış güçler ve onların maşaları, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’u silahlı suikastla öldürdü. Öncelikle bu saldırıyı, saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye’nin huzur ve barış ortamını hedef alan, ardından da ateş çemberine çevirdikleri Ortadoğu’nun diğer ülkelerine benzetmek isteyenlerin bir eylemi olduğunu düşündüğümüz suikast, tekrar düzelmeye başlayan Rusya-Türkiye ilişkilerini de hedef almıştır. Saldırının Rusya, Türkiye ve İran Dışişleri Bakanları’nın yapacakları görüşmeden bir gün önce gerçekleşmesi, saldırının amacına yönelik ipuçlarını da vermektedir. Ancak, suikast sonrası yapılan açıklamalarda, söz konusu görüşmenin gerçekleşeceğinin açıklanması, suikastı yapanların amaçlarına ulaşamayacaklarının ilk göstergesidir. Bu saldırı, ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunun büyüklüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bütün bu saldırıların üstesinden gelmek, ülkemizi terör ve kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin oyunlarına gelmemek için birlik ve beraberliğimizi korumamız, provokasyonlara gelmememiz gerekmektedir. 

Saldırganın kimliği kadar, bu saldırıyı kimler adına gerçekleştirdiği de son derece önemlidir. Bu güç veya güçler tam olarak tespit edilmeli ve dünya kamuoyuna da deşifre edilmelidir. 

Saldırıyı tekrar kınıyor ve lanetliyor, hayatını kaybeden Büyükelçinin ailesi ve Rusya halkına taziyelerimizi sunuyoruz. 

PAYLAŞ :